Onze begeleiders

We hebben ervaren begeleiders die professioneel getraind worden. We werken op basis van de laatste wetenschappelijke kennis. Daarna besteden we veel aandacht aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van ons team, onder andere door intervisie en trainingen.

 
 
Marieke

Marieke

"Ik werk met veel plezier bij Moll Huiswerkbegeleiding. Ik zie het geven van persoonlijke aandacht naast de aandacht voor het reguliere maak- en leerwerk als een enorme uitdaging, waarin ik de theorie die ik op mijn studie Pedagogische Wetenschappen leer, goed in de praktijk kan toepassen. Dit geldt ook voor zowel mijn communicatie- als didactische vaardigheden en het zoeken naar een evenwicht tussen het zijn van een vertrouwenspersoon en huiswerkbegeleidingsdocente. Ook voor mij is iedere werkdag weer een nieuw avontuur waarin ik net als de leerlingen ontzettend veel leer!"

 
Eva

Eva

"Ik ben bijna klaar met mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en zal volgend jaar een master Orthopedagogiek gaan volgen. Moll Huiswerkbegeleiding sluit hier feilloos bij aan door de theorie voor de praktijk te verruilen. Op de huiswerkbegeleiding kan ik alles wat ik leer toepassen en zo de leerlingen goed helpen bij de dingen waar zij moeite mee hebben. De leerling zich op zijn gemak laten voelen, te helpen met zijn huiswerk en uiteindelijk te streven naar een beter schoolresultaat zijn dingen waar ik mij op richt. Als dit lukt geeft het zowel de leerling als mijzelf een goed gevoel. Daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij de leerlingen en met hen een band op te bouwen."

 
Anna

ANNA

"Ik zit in mijn eerste studiejaar van de opleiding Psychologie en ben altijd al erg ge├»nteresseerd geweest in het helpen van anderen. Zelf heb ik ook op huiswerkbegeleiding gezeten en daarom begrijp ik zo goed wat ons werk bij kan dragen aan de huidige en ook latere schoolprestaties. Naast het helpen bij specifieke huiswerkopdrachten, vind ik het ook erg leuk om leerlingen juist bij de meer globale zaken te helpen; zoals het plannen, organiseren en het uitproberen van verschillende leerstrategie├źn."

 
Steph

Stephanie

"Ik studeer Engels in Amsterdam en heb op verscheidene plekken lessen verzorgd voor basisscholen. Moll Huiswerkbegeleiding trekt me heel erg omdat we als begeleider veel dichter in het contact staan met leerlingen dan een docent. Het is dan ook heel erg leuk om vooruitgang te boeken met leerlingen die je beter hebt leren kennen. Het is een vertrouwde omgeving, waar niet alleen gewerkt wordt aan huiswerk maken, maar ook gekeken wordt naar competenties die ervoor zorgen dat leerlingen skills opbouwen waar ze later ook nog veel profijt van hebben. Ik denk er regelmatig aan dat ik vroeger deze hulp ook goed had kunnen gebruiken!"

 
Julia

Julia

"Ik ben gaan werken als huiswerkbegeleider bij Moll Huiswerkbegeleiding omdat ik op zoek was naar een baan met meer diepgang. Tevens sluit mijn studie Psychologie hier goed bij aan. In praktijk heb ik namelijk erg veel aan de theorie die ik leer tijdens mijn studie. Ik vind het een uitdaging om de kinderen te helpen in hun leerproces en er zo achter te komen welke leermethode voor ieder kind persoonlijk het beste werkt. Het mooie aan Moll Huiswerkbegeleiding is dat er een extra stukje aandacht bij komt kijken en de mogelijkheid zich aanbiedt om zo een band op te bouwen met de kinderen."

 
Fleur

Fleur

"Naast mijn studie Rechtsgeleerdheid geef ik huiswerkbegeleiding. Ik vind het heel leuk en leerzaam om leerlingen te helpen waar het kan. Niet alleen help ik bij het begeleiden op het gebied van huiswerk, ook stel je samen een persoonlijk plan van aanpak op om de leerlingen verder te helpen. Bij Moll Huiswerkbegeleiding krijgen de leerlingen persoonlijke aandacht. Het spreekt mij aan dat je een band met de leerlingen opbouwt en dat je door deze goede samenwerking ook betere resultaten ziet."

 
Jinan

Jinan

"Ik vind het ontzettend leuk om leerlingen bij te staan in hun leerproces. Er is veel ruimte om met alle leerlingen in gesprek te gaan en zo leer je elkaar ook goed kennen. Op deze manier bouw je een band op en dat motiveert zowel de leerling als de begeleider. Ik vind het heel leuk om de leerling te begeleiden bij het leren om te leren. Je werkt dan samen aan het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, die de leerling later goed van pas komen. Zo werk je samen aan een mooie toekomst."

 
Mylou

Mylou

"Ik werk nu een paar maanden bij Moll Huiswerkbegeleiding en ik vind het nog leuker dan ik had verwacht! Hoe beter je de kinderen leert kennen, hoe interessanter het wordt om hen te helpen en te coachen. Zelf heb ik vroeger ook op huiswerkbegeleiding gezeten. Wat ik het meest bijzonder vind aan Moll Huiswerkbegeleiding is dat, anders dan de meeste huiswerkbegeleiding, het niet alleen gaat om het begeleiden bij het huiswerk, maar vooral ook om de competenties waar we aan werken. Doordat elke begeleider eigen coachleerlingen heeft, wordt het ook veel persoonlijker en leuker om hier te werken!"